Infolinka 541 212 450

Olivové rohlíčky a bulky

INGREDIENCE

350 g Jizerky 270 ml mléka 100 g Spar bezlepkové mouky 2 bílky 4 lžíce oleje 2 lžičky soli 2 lžičky cukru 1 balíček sypkých kvasnic 1/2 balíčku oliv s papričkou



POSTUP

Mléko přihřejeme v mikrovlnce a dáme do pekárny první. Pak přidáme smíchané mouky, sůl, bílky, cukr, olej, olivy (olivy nakrájené na proužky) a kvasnice.

Těsto nechávám umíchat a vykynout v pekárně. Pak umotám rohlíčky, bulky. Peču v předehřáté troubě na pečícím papíře, potřené vajíčkem a posypané hrubou solí - 180 °C necelých 20 minut. Bagetky (jsou větší) o trošku déle.

Po vychladnutí část ihned zamrazím a po rozmražení jsou skoro jako čerstvě upečené:-).

Autorka: Xynika

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 7 lidí)

Kategorie