Infolinka 541 212 450

Perníčky z pohankové mouky - bez lepku

INGREDIENCE

400 g hladké pohankové mouky 140 g moučkového cukru 100 g rozpuštěného másla (ne horkého) 2 vejce 2 lžíce tekutého medu 2 lžičky perníkového koření 1 lžička jedlé sody Na potření horkých perníčků po upečení: 1 rozšlehané vejce Na polevu: 1 bílek smíchaný s moučkovým cukrem



POSTUP

Ze všech ingrediencí si zaděláme těsto, které necháme přes noc uležet.

Vyválíme, vykrájíme a pečeme na 160 stupňů, program horní-dolní pečení.

Ihned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vajíčkem. Necháme vychladnout a zdobíme.

Perníčky uchováme v krabici s 1/2 jablka - dodá perníčkům vlhkost. Jablko po cca 2 dnech vyhodíme.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 30 min

Hodnocení

3.8x
(Hodnotilo 39 lidí)

Kategorie