Infolinka 541 212 450

Pudinkový dezert - bez lepku a laktózy

INGREDIENCE

bezlepkové piškoty domácí marmeláda bezlaktózové mléko bezlepkový pudink 2 velká jablka 4 lžíce jáhelných lupínků (příp. bezlepkových vloček) 1 lžička medu skořice či perníkové koření



POSTUP

Bezlepkové piškoty jsem slepila domácí borůvkovou marmeládou a dala na dno mističek.

Bezlepkový pudink jsem uvařila s bezlaktózovým mlékem dle návodu. Nesladila jsem. Teplým pudinkem jsem zalila piškoty.

Jablka jsem nastrouhala nahrubo, vymačkala na ně půl malého citrónu, dala na pánvičku a povařila se lžičkou medu a čtyřmi polévkovými lžícemi jáhelných lupínků. Nepodlévala jsem. Ochutila jsem perníkovým kořením ( skořice doma nebyla ).

Po změknutí jsem odstavila a nechala vychladnout. Pak jsem pomocí lžíce navrstvila na pudink.

Je to mňamka a není to přeslazené. Připravit to lze samozřejmě i s " normálními" surovinami. Pokud jablka zahustíte vločkami, pak to bude chtít asi jemné vločky a trošku podlít vodou.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 30 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 6 lidí)

Kategorie