Infolinka 541 212 450

Red velvet muffiny - bez lepku

INGREDIENCE

350 g upečené a oloupané červené řepy 250 g mouky (původní recept 1:1 hladká a celozrnná pšeničná, já jsem použila univerzální bezlepkovou směs od Labety) 150 g třtinového cukru (ten jsem doma neměla, musel vystačit klasický krystal) 3 vejce 130 ml kefíru 120 g změklého másla 60 ml rostlinného oleje (použila jsem slunečnicový) 30 g kakaa 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva 1/2 lžičky sody bikarbony 1/2 lžičky soli vanilka Poleva: 250 g lučiny (nebo jiného krémového sýru jako philadelphia …) 110 g změklého másla 100 g moučkového cukru (vanilka)



POSTUP

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Formu na muffiny si vymažeme nebo vyložíme papírovými formičkami.

Upečenou řepu spolu s olejem rozmixujeme v robotu na hladké pyré. Přidáme kefír, máslo, vejce, vanilku a ještě krátce mixujeme, dokud se směs dobře nepropojí.

V další větší míse smícháme všechny suché ingredience (mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu, kakao a sůl).

Pak obě směsi krátce smícháme dohromady a vzniklé těsto dáme do formiček.

Pečeme asi 15 až 20 minut. Snažíme se vždy vystihnout moment, aby těsto nebylo syrové, ale stále velmi vlhké a lehce lepivé.Muffiny po upečení a prvotním zchladnutí necháme vystydnout na roštu.

Mezitím si připravíme polevu. Sýr s máslem mixujeme pár minut do hladka, pak přidáme cukr a znovu důkladně promixujeme, aby se cukr dobře rozpustil a krém byl nadýchaný.

Muffiny buď můžeme rovnou zdobit pomocí sáčku (či jen tak ledabyle lžičkou), a nebo polevu ještě nechámevychladit v lednici.

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.6x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie