Infolinka 541 212 450

Rychlé bezlepkové krekry z pomazánkového másla

INGREDIENCE

1 balení bezlepkového pomazánkového másla 1 zarovnaná vanička bezlepkové mouky (od pomazánkového másla)+ mouka na podsypání při rozvalování 50 g nastrouhaného tvrdého sýra (gouda, cheddar) do těsta + 50 g na posypání 1 kávová lžička soli 1/2 kávové lžičky sladké papriky 1 vejce na potření + hrubá sůl na posypání (nemusí být)



POSTUP

Pomazánkové máslo, mouku, strouhaný sýr, papriku a sůl vymícháme v hladké těsto, které necháme alespoň jednu hodinu odpočinout v igelitovém sáčku v ledničce (nejlepší je zadělat těsto ráno a péct odpoledne apod.).

Po odpočinutí předehřejeme troubu na 180 ° C, těsto rozválíme na placku o výšce cca 0,5 cm. Rádýlkem nebo nožem vykrajujeme tyčinky nebo trojúhelníčky, které přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Krekry potřeme vejcem a posypeme strouhaným sýrem a hrubou solí. Pečeme do zlatova.

Tip: Pokud použijete mouku Jizerku, Schar, Mantler apod., krekry budou vláčnější, pokud použijete samokypřící Doves Farm (modrá), bude těsto trochu drobivější a krekry budou po upečení krekry krásně křupat. Druhý den budou tužší.

Krekry lze uchovat v plechové dóze až tři dny.

Autorka: Vařečka http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.3x
(Hodnotilo 27 lidí)

Kategorie