Infolinka 541 212 450

Smetanové želé - bez lepku a laktózy

INGREDIENCE

Korpus (dortová forma o průměru 18 cm): 2 vejce velikosti L 2 lžíce cukru krupice 2 lžíce studené vody 2 lžíce polohrubé rýžové mouky 1 lžíce slunečnicového oleje 1 čajová lžička vanilkového pudinku Krém: jahodový kompot 1 bezlaktózová šlehačka 2 - 3 lžíce cukru krupice 1 jahodový pudinkový prášek Poleva: 1 dortové želé Dr.Oetker případně trochu šlehačky na ozdobení



POSTUP

Rozehřejeme troubu na 200 stupňů a vymažeme dortovou formu tukem a vysypeme bezl. moukou.

Korpus: Ve vetší míse šleháme 2 bílky s cukrem a 2 lžícemi studené vody do pěny. Postupně zašleháme žloutky a pak ručně vmícháme prosátou mouku s pudinkovým práškem. Nakonec jemně vmícháme lžíci oleje. Těsto vlijeme do formy a vložíme do trouby, kterou stáhneme na 180 stupňů a pečeme cca 10 minut. Necháme vychladnout. 

Krém: Odměříme 250 ml kompotové šťávy a přidáme do ní asi polovinu jahod. Rozmixujeme tyčovým mixérem. Tekutiny by mělo být celkem max. 350 ml. Z jahodové směsi, cukru a jahodového pudinku uvaříme ovocný pudink, který za občasného míchání necháme vychladnout. Pak rozmixujeme na hladký krém. Zvlášť ušleháme šlehačku a opatrně promícháme s vychladlým ovocným pudinkem. Do krému můžeme opatrně dt zbytek jahod z kompotu, nebo je můžeme použít na ozdobu. Na vychladlý korpus rozvrstvíme krém, uhladíme a dáme na hodinu do lednice. 

Povrch dortu zalijeme dortovým želé ze zbytku kompotové šťávy, nebo vody s cukrem. Zalijeme dort a vložíme na minimálně 2 hodiny do lednice (nejlépe na noc).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

5.0x
(Hodnotilo 3 lidí)

Kategorie