Infolinka 541 212 450

Šunkové bramborové krekry bez lepku

INGREDIENCE

200 g bezlepkové mouky (vyzkoušeno z Schar Mehl, Jizerka, Schaer Mix-it) 200 g vařených moučnatých brambor (varný typ B či C) 200 g másla nebo Hery, Stelly 100 g šunkového bezlepkového salámu sůl na potření rozšlehané vejce 50 g strouhaného sýra na posypání (Gouda či Cihla)



POSTUP

Z předem uvařených, oloupaných a najemno nastrouhaných brambor, mouky, soli, rozehřátého tuku a najemno nastrouhaného šunkového bezlepkového salámu vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne odpočinou v lednici.

Po vyndání z lednice těsto necháme odležet při pokojové teplotě. Zapneme troubu na 180 °C. Těsto rozválíme plát cca 0,5 cm silný. Vykrajujeme tvary (kolečka, čtverce), které klademe na pečícím papírem vyložený plech. Formičku je třeba vždy "omoučit", aby se těsto nelepilo. Tvary potřeme šlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova cca 20 minut.

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

3 h 0 min

Hodnocení

3.9x
(Hodnotilo 9 lidí)

Kategorie