úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepková vánočka

Bezlepková vánočka

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Vánočky, štoly
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 500 g Jizerky
350 ml mléka
150 g cukru moučka
100 g másla
2 vejce
1 kostka droždí (42 g)
špetka soli
citrónová kůra
dle chuti kandované ovoce, ořechy, rozinky, mandle
Postup přípravy:

V trošce vlažného mléka rozpustíme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme na teplém místě kynout - cca 15 min.

V míse smícháme ostatní suroviny a přidáme kvásek. Důkladně promícháme a vypracujeme vláčné těsto. Necháme v teple kynout.

Těsto po vykynutí rozdělíme na 9 stejných dílů. Vyválíme válečky a upleteme jeden pletenec ze 4 pramenů, druhý ze 3 pramenů a poslední ze 2. Díly spojíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.

Vánočku na několika místech zpevníme špejlí a dáme na teplé místo kynout asi 30 min.

Pak pečeme nejprve při 180 st. asi 10 minut a pak teplotu snížíme na 160 st. a dopečeme asi 35 - 40 min.

 

Autor: JanaL

REKLAMA

Komentáře k receptu
Isvahapi

23. 12. 2014
13:46

Chuťově výborná. Dala jsem jen půl balíčku kvasnic a stačilo to. Děkuji za recept.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte