úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové bavorské vdolečky

Bezlepkové bavorské vdolečky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Sladká jídla
Hodnocení:
Hodnotilo 12 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 400 g mouky Jizerka
50 g pískového cukru
250 ml vlažného mléka
20 g čerstvého droždí
1 vejce
50 g másla - rozpuštěného
špetka soli
citronová kůra
Postup přípravy:

V zadělávací míse si připravím kvásek z mouky, droždí, trošky cukru a trošky mléka. Až kvásek naběhne, přidám postupně ostatní suroviny a nechám pracovat robot s hnětacím hákem na kynuté těsto. Až je těsto krásně hladké a nelepí, nechám jej kynout v míse pod potravinovou folií.

Když mám těsto pěkně vykynulé, znovu ho na desce propracuji, vyválím na cca 1 cm tlustou placku a skleničkou vykrajuji vdolečky. Já dělám poměrně malinké, ale záleží na každém, jak je kdo má rád... Do každého vdolečku udělám malým frťánkem dolík a nechám je pod potravinovou folií kynout. No a až mám vdolečky pěkně nakynuté, rozhřeji si v pánvi olej, musí ho být více, aby v něm vdoleček plaval a po obou stranách je dozlatova usmažím. Smažím na míném ohni, aby se olej nepřepaloval.

Vdolečky dávám na ubrousek, který vpije přebytečný tuk. My máme rádi na všechny způsoby, s džemem a s povidly, se zakysanou smetanou, se šlehačkou i se strouhaným tvarohem :).

Autor: Moncag

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte