úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta.

Bezlepkové věnečky z odpalovaného těsta.

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Zákusky
Hodnocení:
Hodnotilo 38 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Těsto:
250 ml vody
140 g Jizerky
90 g másla
4 ks vejce
špetka soli

Krém:
500 ml mléka
150 g másla
120 g pískového cukru
3 sáčky vanilkového cukru
2 sáčky vanilkového pudinku
4 lžíce rumu

Poleva:
150 g moučkového cukru
2 lžíce horkého mléka
1 lžíce rumu


Postup přípravy:

Do hrnce dáme vařit vodu se solí a máslem. Když voda začne vřít a máslo je rozehřáté, přisypeme mouku a za stálého míchání povaříme asi 3 minuty. Pak těsto za občasného míchání necháme vychladnout. Přidáváme postupně jedno vejce po druhém. Vejce musíme vždy do těsta nejdříve zapracovat, teprve pak do něj rozklepneme další. Hotové těsto dáme do sáčku na zdobení dortů. Na plech si dáme pečící papír a na něj děláme z odpalovaného těsta věnečky. Věnečky pečeme na 170 °C asi 20 - 25 minut.

Mezi pečením si připravíme krém. Máslo necháme změknout. Mléko, pudinkové prášky a oba cukry svaříme v hladký pudink a za stálého míchání jej necháme vychladnout. Do vychladlého pudinku vložíme změklé máslo a šlehačem rozšleháme. Podle chuti můžeme přidat rum. Ještě trochu teplé věnečky rozkrojíme (nejlépe vroubkovaným nožem) a plníme krémem.

Připravíme si polevu. Cukr, rum a horké mléko třeme 10 minut v misce nebo 3 minuty elektrickým šlehačem. Polevou pak žloutkové věnečky přeléváme. Žloutkové věnečky necháme vychladnout a můžeme servírovat.

Autor: Bedřiška

Komentáře k receptu
Eva

16. 4. 2014
22:07

Pro: BáraV současné době peču všechno z mouky Doves - v Kauflandu za 75 Kč (radši mám tu bez prášku do pečiva). Je skvělá, velmi dobře se z ní dělá všechno. Moc doporučuju.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Eva

Bára

2. 3. 2014
6:42

Z které Jizerky to je. Zlaté nebo zelené? Děkuji.

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Bedřiška

14. 10. 2013
18:12

Bedřiška

Pro: Petraurčitě by to šlo z Omegy

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Petra

27. 9. 2013
11:30

Šlo by to i znějakého nemléčného tuku?

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte