úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový chléb s psylliem

Bezlepkový chléb s psylliem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 2 h 30 min
Zařazení: Chléb
Testováno spotřebiteli - Mouka Schär Mix it!
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 600 ml vody
450 g mouka Schär Mix it!
50 g pohankové mouky
7 g sušeného droždí (1sáček)
6 g oleje
1 polévková lžíce psyllia
2 lžičky lněných semínek
1 lžička soli
1 lžička chlebového koření
Postup přípravy:

Do 300 ml horké vody namočíme psyllium - občas promícháme do vychladnutí.

Chléb peču buď v pekárně nebo v troubě.

Pokud peču v pekárně, tak dám napřed tekuté suroviny a pak sypké. Zapnu program na bezlepkový chléb asi 2:10 hod. Před pečením je dobré těsto uhladit navlhčenou stěrkou, nebo se stane (tak jako občas mně, když to nevychytám), že je chléb na povrchu křivý :-).

Pokud peču v troubě, tak si napřed smíchám mouky, droždí a postupně přilévám vodu s psylliem, sůl, zbytek vody (300 ml),olej, koření a semínka. Míchám ručním mixérem.

Pak těsto dám do silikonové formy na srnčí hřbet. Vložím do trouby vyhřáté na 50 st. a nechám kynout. Po nakynutí přepnu troubu na 200 st. a peču asi hodinu. Prvních deset až patnáct minut nechávám přikryté alobalem a pak dopékám bez.

 

 

Autor: JanaL

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte