úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový dort z nutely s mascarponovo - mandarinkovým krémem

Bezlepkový dort z nutely s mascarponovo - mandarinkovým krémem

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotil 1 člověk
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Korpus:
200 g nutely
4 bílky
4 žloutky
100 g mletých mandlí
80 g cukru moučky
50 g strouhané čokolády(použila jsem hořkou s pomerančovým aroma)
50 g tapiokového škrobu (může být i Gustin)
25 g rýžové hladké mouky
25 g Schäer Mix C
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

Krém:
2 bezlaktózové nebo klasické mascarpone (ne pomazánkové máslo)
cca 100 - 125 ml šlehačky
cca 60 ml čerstvé pomerančové šťávy
cukr moučka podle chuti
excelentní pomerančová nebo mandarinkovová marmeláda
4 plátky želatiny
mandarinkový kompot

Čokoládová poleva:
cca 300 - 350 g čokolády
trochu 100 % tuku na rozředění čokolády

Postup přípravy:

Korpus: Vyšleháme bílky se solí a cukrem, pak zašleháme postupně žloutky a mouky, škrob, nastrouhanou čokoládu, mandle a nakonec vlažnou nutelu (rozehřejeme nad vodní lázní). Pečeme při cca 175 st. cca 40 min. Vyzkoušíme špejlí.

Krém: Pomerančovou šťávu ohřejeme (nesmí se vařit) a rozpustíme v ní želatinu (předem namočenou ve studené vodě). Smícháme s ušlehanou smetanou a spojíme s prošlehaným mascarpone. Pak po lžících přidáme marmeládu (takřka podle chuti). Necháme chvíli v lednici malinko zatuhnout a pak namažeme na korpus (rozkrojený). Přidáme pár kompotovaných mandarinek a necháme přes noc zatuhnout. Je dobré na korpus dát obruč. Ráno polijeme čokoládovou polevou.

Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme nad vodní lázní, přidáme trochu kokosového či jiného 100% tuku a nalijeme na vychlazený dort.

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte