úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepkový bramborový štrůdl

Bezlepkový bramborový štrůdl

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 9 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Těsto:
300 g mouky Schär Mix it
150 g vařených strouhaných brambor
120 g Hery (pokojová teplota)
1 vejce
1/2 vanilkového cukru
1/2 prášku do pečiva

Suroviny nádivka:
4 větší nastrouhaná jablka
kukuřičná strouhanka
rozinky (můžou být předem namočené v rumu)
plátky mandliček
vlašské ořechy
vejce na potření
Postup přípravy:

Ze všech srovin vypracujeme těsto. Vyválíme ho na moukou posypaném pečícím papíře na co nejslabší plát.

Na plát dáme na sucho opraženou kukuřičnou strouhanku, jablka, rozinky, oříšky aj. podle chuti a svineme.

Zamotaný štrúdl potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C přibližně 20 - 25 minut.

Autor: MaruškaL

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte