úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Čokoládový bezlepkový dort

Čokoládový bezlepkový dort

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Korpus:
6 bílků a 6 žloutků
225 g másla (Zlatá Haná)
200 g moučkového cukru
150 g jemně mletých loupaných mandlí
100 g 70% čokolády
90 g Jizerky
1 celé vejce
35 g holandského kakaa

Krém (čokoládová pomazánka):
1 salko
1 Zlatá Haná
200 g 70% čokolády

Poleva:
200 g čokolády na vaření
100 g smetany na šlehání
Postup přípravy:

Korpus: Máslo ušleháme s rozpuštěnou čokoládou. Vejce ušleháme se žloutky a 50 g moučkového cukru, zbývající cukr ušleháme s bílky. Čokoládové máslo lehce spojíme se žloutkovou pěnou, opatrně přidáme kakao, mandle, mouku a nakonec sníh. Vlijeme do dortové formy a pečeme na 175 stupňů asi 35 - 40 minut.

Krém: Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a po mírném zchladnutí vyšleháme s ostatními ingrediencemi. Pak s touto čokoládovou pomazánkou smícháme dalších 150 g Zlaté Hané a máme krém.

Poleva: Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, smícháme se smetanou a necháme trochu vychladnout.

Dohotovení: Po vychladnutí prořežeme na tři pláty, promažeme 2/3 krému, poskládáme na sebe a pomažeme zbytkem krému. Necháme zchladnout v ledničce cca 20 minut. Pak dort polijeme polevou a dáme zpět do lednice.

Autorka: Petra Sainerová

 

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...