úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Čokoládový bezlepkový dort s pomerančovou vůní

Čokoládový bezlepkový dort s pomerančovou vůní

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Korpus:
3 vejce
3 - 4 polévkové lžíce kakaového pudinkového prášku
3 polévkové lžíce tmavého cukru
2 polévkové lžíce pomerančové šťávy s dužinou
1 polévková lžíce kokosového oleje

Náplň:
pomerančová marmeláda
250 ml smetany ke šlehání bez laktózy
100 - 150 g marcipánu
125 g čokolády s pomerančovým olejem - Vivany (60%)

Poleva:
čokoláda smíchaná s Omegou na polevy (hnědý obal)

Postup přípravy:

Nejprve si uděláme čokoládovou šlehačku - smetanu ke šlehání ohřejeme takřka do bodu varu, odstavíme a vložíme pomerančovou čokoládu a promícháme. Jakmile se čokoláda roztaví, vložíme do lednice alespoň na 4 - 5 hodin, nejlépe přes noc. Pak vyšleháme.

Troubu rozehřejeme na 190 stupňů. Formu si vyložíme papírem a kokosovým olejem vymažeme obvod. V míse ušleháme bílky s pomerančovou šťávou, postupně přidáme cukr a pak postupně žloutky. Ručně pak zapracujeme kakaový pudink a 1 lžíci kokosového oleje. Vlijeme do formy a pečeme cca 10 minut. Necháme vychladnout.

Jakmile je korpus vychladlý, pomažeme pomerančovou marmeládou. Vyválíme marcipán do kruhu a položíme jej na marmeládou namazaný korpus. Na marcipán pak navrstvíme čokoládovou šlehačku. Dáme do lednice alespoň na 1 hodinu. Pak uděláme polevu z rozpuštěné čokolády a Omegy na polevu (kdo chce zdravějši variantu, použije čistý kokosový tuk). Polevou zalijeme vychlazený dort a necháme ztuhnout. 

Autor: Ulu

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte