Duble chococheesecake bez pečení – bez lepku
Náročnost: | jednoduchý |
---|---|
Čas přípravy: | |
Zařazení: |
Dezerty a moučníky Ostatní |
Hodnocení: |
|
Pro alergiky: |
Bez lepku |

Ingredience: |
Korpus: 200 g bezlepkových sušenek (já míchám esíčka a hořické s jablečnou vlákninou) 100 - 120 g studeného másla (podle mastnosti sušenek) Tmavý krém: 300 g tzn. 2 sýry Philalelphia nebo pomazánkového másla 1 x smetana ke šlehání 200 g rozpuštěné a zchladlé hořké čokolády (česká Carla nebo červená z Lidlu) 1 balíček plátkové želatiny Dr. Oetker rozpuštěné a připravené dle návodu na sáčku pro tvorbu krémů do dortů (2 - 6 plátků podle požadované krémovitosti) 1 kávová lžička vanilkového extraktu Světlý krém: 250 g tvarohu v kostce 250 g sýru Philadelphia nebo pomazánkového másla 200 g rozpuštěné bílé čokolády 1 balíček plátkové želatiny Dr. Oetker rozpuštěné a připravené dle návodu na sáčku pro tvorbu krémů do dortů 2 polévkové lžíce cukru 1 kávová lžička vanilkového extraktu dortová otvíratelná forma papír na vyložení |
---|---|
Postup přípravy: |
Dortovou formu - dno i boky vyložíme pečícím papírem (obvod můžeme trochu pomazat máslem, aby papír lépe držel). Sušenky rozmixujeme a v misce k nim přistrouháme studené máslo. Rukou rychle uhněteme ze sušenek a másla těsto, kterým vyložíme dno formy. Necháme v lednici ztuhnout. Rozpustíme hořkou čokoládu a necháme chvilku zchladnout. Želatinu (2 - 6 plátků) připravíme podle návodu na obalu pro krémy. Rozpustíme v 5 - 6 lžících studené vody, necháme 10 minut rozpustit, zahřejeme a mícháme vidličkou až do rozpuštění (nesmí vřít). Necháme chvilku vychladnout. Mezitím si připravíme tmavou vrstvu: vyšleháme šlehačku s vanilkovým extraktem, přidáme čerstvé sýry Philadelphia a zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Vyšleháme v hladký čokoládový krém. Lžíci krému přidáme do zchladlé želatiny, vidličkou promícháme a tuto směs vlijeme do čokoládového krému. Prošleháme a vlijeme na sušenkový korpus zchladlý ve formě. Necháme v ledničce ztuhnout. Do mezipatra můžeme vsypat borůvky nebo nakrájené plátky jahod. Světlou čokoládovou vrstvu připravíme stejně jako jsme připravovali tmavou. V pořadí želatina, rozpuštění tentokrát bílé čokolády, ušlehání smetany s extraktem a tady i s dvěma lžícemi moučkového cukru, přišleháme tvaroh a Philadelphii nebo pomazánkové máslo atd. Světlou čoko-vrstvu nalijeme na ztuhlou tmavou čoko-vrstvu a ovocnou vrstvu. Necháme opět ztuhnout. Pokud si sušenkový základ připravíte den předem a necháte ho v lednici ztuhnout, tak ten zbytek zvládnete za 30 minut. Po vyndání z lednice opatrně odstraníme obruby dortové formy a odstraníme z boků dortu pečící papír. Dozdobíme ovocem a můžeme konzumovat. Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862 |
Vychlazený BL těstovinový salát s kuřecím masem, zeleninou a s bylinkama
Kuřecí maso, žampiony a papriky orestujeme naprudko na pánvičce a smícháme s ostatní nakrájenou zeleninou a těstovinami a...
Salát s kuřecím masem
Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě na pánvi zalejeme...
Svěží bramborový salát se zeleninou
Postup přípravy: Celé nové brambory uvaříme a poté je zprudka orestujeme se zeleninou nakrájenou na větší kousky. Ještě...
Silvestrovské slavení... chuťovky bez lepku, mléka, vajec
Ať slavíme Silvestr v kruhu rodinném, či společně s přáteli, určitě se shodneme na...
Vánoční pečení bezlepkově
Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky na mléko a vejce či...
Jak se připravit na alergologické testy: Dieta nevadí, ale léky někdy ano
Čekají vás alergologické testy? Pokusíme se vám zodpovědět nejčastější otázky, které...
Pečeme na Vánoce… bez mléka
Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...