úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Duble chococheesecake bez pečení – bez lepku

Duble chococheesecake bez pečení – bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty a moučníky
Ostatní
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Korpus:
200 g bezlepkových sušenek (já míchám esíčka a hořické s jablečnou vlákninou)
100 - 120 g studeného másla (podle mastnosti sušenek)

Tmavý krém:
300 g tzn. 2 sýry Philalelphia nebo pomazánkového másla
1 x smetana ke šlehání
200 g rozpuštěné a zchladlé hořké čokolády (česká Carla nebo červená z Lidlu)
1 balíček plátkové želatiny Dr. Oetker rozpuštěné a připravené dle návodu na sáčku pro tvorbu krémů do dortů (2 - 6 plátků podle požadované krémovitosti)
1 kávová lžička vanilkového extraktu

Světlý krém:
250 g tvarohu v kostce
250 g sýru Philadelphia nebo pomazánkového másla
200 g rozpuštěné bílé čokolády
1 balíček plátkové želatiny Dr. Oetker rozpuštěné a připravené dle návodu na sáčku pro tvorbu krémů do dortů
2 polévkové lžíce cukru
1 kávová lžička vanilkového extraktu

dortová otvíratelná forma
papír na vyložení
Postup přípravy:

Dortovou formu - dno i boky vyložíme pečícím papírem (obvod můžeme trochu pomazat máslem, aby papír lépe držel).

Sušenky rozmixujeme a v misce k nim přistrouháme studené máslo. Rukou rychle uhněteme ze sušenek a másla těsto, kterým vyložíme dno formy. Necháme v lednici ztuhnout.

Rozpustíme hořkou čokoládu a necháme chvilku zchladnout. Želatinu (2 - 6 plátků) připravíme podle návodu na obalu pro krémy. Rozpustíme v 5 - 6 lžících studené vody, necháme 10 minut rozpustit, zahřejeme a mícháme vidličkou až do rozpuštění (nesmí vřít). Necháme chvilku vychladnout.

Mezitím si připravíme tmavou vrstvu: vyšleháme šlehačku s vanilkovým extraktem, přidáme čerstvé sýry Philadelphia a zchladlou rozpuštěnou čokoládu. Vyšleháme v hladký čokoládový krém. Lžíci krému přidáme do zchladlé želatiny, vidličkou promícháme a tuto směs vlijeme do čokoládového krému. Prošleháme a vlijeme na sušenkový korpus zchladlý ve formě. Necháme v ledničce ztuhnout.

Do mezipatra můžeme vsypat borůvky nebo nakrájené plátky jahod.

Světlou čokoládovou vrstvu připravíme stejně jako jsme připravovali tmavou. V pořadí želatina, rozpuštění tentokrát bílé čokolády, ušlehání smetany s extraktem a tady i s dvěma lžícemi moučkového cukru, přišleháme tvaroh a Philadelphii nebo pomazánkové máslo atd.

Světlou čoko-vrstvu nalijeme na ztuhlou tmavou čoko-vrstvu a ovocnou vrstvu. Necháme opět ztuhnout.

Pokud si sušenkový základ připravíte den předem a necháte ho v lednici ztuhnout, tak ten zbytek zvládnete za 30 minut.

Po vyndání z lednice opatrně odstraníme obruby dortové formy a odstraníme z boků dortu pečící papír.

Dozdobíme ovocem a můžeme konzumovat.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte