úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Francouzský chléb s olivami a slaninou

Francouzský chléb s olivami a slaninou

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 10 min
Zařazení: Chléb
Hodnocení:
Hodnotilo 38 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 200 g hladké kukuřičné mouky (např. Country life)
150 g černých oliv
150 g tvrdého sýru (nastrouhaného najemno)
150 g libové anglické slaniny nakrájené na kostičky (pokud nemáte rádi slaninu, použijte šunku)
150 ml Alpro sojového mléka
4 vejce
5 lžic olivového oleje
1 prášek do pečiva Amylon
sůl
pepř
Milko Bio máslo
Postup přípravy:

Kukuřičnou mouku smícháme se solí, pepřem a práškem do pečiva. Přidáme vejce, olej, sojové mléko bez příchuti a pomocí elektrického šlehače vyšleháme hladké těsto, do kterého přidáme slaninu, sýr a černé olivy překrájené na půlky.

Chlebíčkovou formu si vymažeme BIO máslem Milko a těsto do ní navršíme. Pečeme v troubě předehřáté na 200 °C 15 minut a pak teplotu snížíme na 170 °C a pečeme dalších 30 minut.

Autor: Terka M.

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte