úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Jahodové bezlepkové minidortíčky

Jahodové bezlepkové minidortíčky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dorty
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Korpus:
6 vajec
150 g cukru krupice
50 - 60 g pohankové hladké mouky
50 g rýžové hladké mouky
3 - 4 lžíce rozpuštěného másla nebo Stelly
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli

Krém:
250 ml smetany ke šlehání
250 g čerstvých jahod + 1 lžíce cukru moučka
1 bílek + 50 g cukru krupice


Postup přípravy:

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech vyložíme papírem na pečení.

Korpus: V míse ušleháme 6 bílků, postupně zašleháváme cukr, sůl, vanilkový extrakt, pak po jednom žloutky. Přidáme rozpuštěné, ale vychladlé máslo a stále ještě mixérem asi 5 minut šleháme. Pak ručně zamícháme mouky a těsto vlijeme na připravený plech. Pečeme cca 10 - 15 minut. Vyzkoušíme špejlí. Necháme chvilku vychladnout a pak tvořítkem vykrájíme kolečka (cca 14 - 16 koleček). Necháme zcela vychladnout. 

Krém: Nad vodní lázní vyšleháme z bílku a cukru pevnou pěnu. Šleháme ještě asi 5 minut nad párou. Pak odstavíme a necháme vychladnout. Mezitím vidličkou rozmačkáme jahody s cukrem a pokud máme hodně šťávy, pokapeme jí dortíkové korpusy. Také ušleháme šlehačku, smícháme s bílkovou pěnou a nakonec přidáváme postupně okapané rozmačkané jahody. Každé kolečko dortíku namažeme pěnou a vždy dvě kolečka spojíme k sobě. Pomažeme i povrch dortíků. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte