úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Metro dezert - bez lepku

Metro dezert - bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotilo 6 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Korpus:
250 ml šlehačky
180 g cukru moučka
3 vajíčka
100 g rýžové hladké mouky
100 g Schäer mix C
50 g kukuřičné hladké mouky
1 lžíce jemně strouhaného kokosu (nemusí být)
2 lžičky prášku do pečiva
špetka soli

Krém:
180 - 200 g másla
cukr moučka podle chuti
trochu rumu

Na dokončení:
2 balení fondán dr.Oetker
1 poleva tmavá dr.Oetker

Postup přípravy:

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, mouky a prášek do pečiva, případně kokos. Nakonec sníh z bílků. Kdyby těsto bylo příliš hutné, přidáme lžíci vody. Kdyby naopak bylo moc řídké, přidáme lžíci rýžové mouky.

Nalijeme do vymazané a vysypané menší obdélníkové nebo čtvercové formy a pečeme při cca 175 stupních.

Krém: vyšleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, přidáme trochu rumu.

Po vychladnutí nařežeme na menší obdélníky. Pomažeme všechny dlouhé strany krémem, zabalíme do rozváleného a nakrájeného fondánu a konce smočíme v polevě. 

Autor: Ulu

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte