úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Olivové rohlíčky a bulky

Olivové rohlíčky a bulky

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h 30 min
Zařazení: Pečivo
Hodnocení:
Hodnotilo 7 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 350 g Jizerky
270 ml mléka
100 g Spar bezlepkové mouky
2 bílky
4 lžíce oleje
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
1 balíček sypkých kvasnic
1/2 balíčku oliv s papričkou
Postup přípravy:

Mléko přihřejeme v mikrovlnce a dáme do pekárny první. Pak přidáme smíchané mouky, sůl, bílky, cukr, olej, olivy (olivy nakrájené na proužky) a kvasnice.

Těsto nechávám umíchat a vykynout v pekárně. Pak umotám rohlíčky, bulky. Peču v předehřáté troubě na pečícím papíře, potřené vajíčkem a posypané hrubou solí - 180 °C necelých 20 minut. Bagetky (jsou větší) o trošku déle.

Po vychladnutí část ihned zamrazím a po rozmražení jsou skoro jako čerstvě upečené:-).

Autorka: Xynika

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte