úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pudinkový dezert - bez lepku a laktózy

Pudinkový dezert - bez lepku a laktózy

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Dezerty
Dezerty a moučníky
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: bezlepkové piškoty
domácí marmeláda

bezlaktózové mléko
bezlepkový pudink

2 velká jablka
4 lžíce jáhelných lupínků (příp. bezlepkových vloček)
1 lžička medu
skořice či perníkové koření
Postup přípravy:

Bezlepkové piškoty jsem slepila domácí borůvkovou marmeládou a dala na dno mističek.

Bezlepkový pudink jsem uvařila s bezlaktózovým mlékem dle návodu. Nesladila jsem. Teplým pudinkem jsem zalila piškoty.

Jablka jsem nastrouhala nahrubo, vymačkala na ně půl malého citrónu, dala na pánvičku a povařila se lžičkou medu a čtyřmi polévkovými lžícemi jáhelných lupínků. Nepodlévala jsem. Ochutila jsem perníkovým kořením ( skořice doma nebyla ).

Po změknutí jsem odstavila a nechala vychladnout. Pak jsem pomocí lžíce navrstvila na pudink.

Je to mňamka a není to přeslazené. Připravit to lze samozřejmě i s " normálními" surovinami. Pokud jablka zahustíte vločkami, pak to bude chtít asi jemné vločky a trošku podlít vodou.

Autor: malaneta

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte