úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepková roláda s limetkovým krémem

Bezlepková roláda s limetkovým krémem

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 30 min
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: Těsto:
6 vajec
190 g bezlepkové mouky (použila jsem Schar Mehl Farine)
150 g cukru
1 prášek do pečiva

Krém:
250 g tvarohu (dávám plnotučný nebo polotučný)
pokojové teploty
150 g másla pokojové teploty
150 g cukru (v původním receptu je o 100 g cukru více, ale je to příšerně sladké, tak ochutnávejte a podle toho cukr přidávejte, myslím, že mnou uvedené množství úplně stačí)
velká hrst pokrájených jahod
1 lžička vanilkového extraktu (používám od Marks and Spencer)
kůra z limetky (pouze zelená část)
šťáva z půlky limetky (kdo chce, může dát i z celé)

Ozdoba:
jahody
fondán nebo marcipán (vykrájené kytky, lístky - fantazii se meze nekladou)
barvivo potravinářské (zelené a žluté)

Postup přípravy:

Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky šleháme s cukrem do napěnění. Přídáme mouku a prášek do pečiva a směs zamícháme. Ušleháme bílkya opatrně vmícháme do směsi. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C cca 15 min. Ještě teplou roládu srolujeme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém.

Z uvedených ingrediencí utřeme limetkový krém a dáme ho na chvíli do chladu. Rozdělíme zhruba na polovinu a před plněním vmícháme do poloviny krému většinu pokrájených jahod.

Stočený plát těsta rozvineme, potřeme náplní a znovu stočíme. Zbylý krém, už bez jahod, rozetřeme na roládu, poklademe plátky jahod, kytkami a lístky z fondánu nebo místo těchto ozdob použijeme jen jahody a listy máty nebo meduňky, to také vypadá moc hezky.

Autor: Dadule

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte