úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rychlé bezlepkové tiramisu

Rychlé bezlepkové tiramisu

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Ostatní
Zákusky
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 1,5 sáčku bezlepkových piškotů (Extrudo nebo Kávoviny Pardubice)
cca 500 ml silné překapávané kávy + 1 velký panák kávového nebo pomerančového likéru, příp. Tuzemáku
250 ml smetany ke šlehání
250 g Mascarpone
200 g pomazánkového másla bez příchutě
2 kávové lžičky vanilkového extraktu
4 - 5 rovných polévkových lžic moučkového cukru nebo Agávového sirupu na proslazení hmoty (podle chuti)

pravý kakaový prášek na posypání (dle chuti) + kakaový granulovaný nápoj bez lepku a mléka typu Granko např. z Lidlu (granulát nemusí být)
Postup přípravy:

Uvaříme si překapávanou kávu (nebo rozpustnou) a přidáme alkohol. Pokud to bude i pro děti, dáme méně. Necháme zchladnout v porcelánové či skleněné misce.

Studenou smetanu vyšleháme do polotuha přidáme cukr (sirup) a vanilkový extrakt. Postupně přišleháme mascarpone a pomazánkové máslo, až se vytvoří kompaktní krém.

Postupně namáčíme v prstech piškoty - po jednom, a to pouze tak, aby piškotek "nasál kávu" a nestačil se úplně rozpadnout. Do kelímků poklademe první vrstvu namočených piškotků tak, aby se překrývaly a vytvořily "piškotový kobereček".

Na piškotky navrstvíme cca dvě lžíce krému, uhladíme a pokračujeme ve vrstvení do dvou třetin poháru. Poslední vrstvu je pro efekt dobré nastříkat trezírovacím sáčkem s ozdobnou špičkou.

Povrch poslední vrstvy krému posypeme směsí kakaa a granulovaného kakaového nápoje.

Ozdobíme ovocem či čokoládovým zdobením, pokud máme, nebo tabulkou hořké čokolády bez mléka. Necháme v lednici vychladit alespoň 1 hodinu.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte