úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rychlé bezlepkové tiramisu

Rychlé bezlepkové tiramisu

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Ostatní
Zákusky
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 1,5 sáčku bezlepkových piškotů (Extrudo nebo Kávoviny Pardubice)
cca 500 ml silné překapávané kávy + 1 velký panák kávového nebo pomerančového likéru, příp. Tuzemáku
250 ml smetany ke šlehání
250 g Mascarpone
200 g pomazánkového másla bez příchutě
2 kávové lžičky vanilkového extraktu
4 - 5 rovných polévkových lžic moučkového cukru nebo Agávového sirupu na proslazení hmoty (podle chuti)

pravý kakaový prášek na posypání (dle chuti) + kakaový granulovaný nápoj bez lepku a mléka typu Granko např. z Lidlu (granulát nemusí být)
Postup přípravy:

Uvaříme si překapávanou kávu (nebo rozpustnou) a přidáme alkohol. Pokud to bude i pro děti, dáme méně. Necháme zchladnout v porcelánové či skleněné misce.

Studenou smetanu vyšleháme do polotuha přidáme cukr (sirup) a vanilkový extrakt. Postupně přišleháme mascarpone a pomazánkové máslo, až se vytvoří kompaktní krém.

Postupně namáčíme v prstech piškoty - po jednom, a to pouze tak, aby piškotek "nasál kávu" a nestačil se úplně rozpadnout. Do kelímků poklademe první vrstvu namočených piškotků tak, aby se překrývaly a vytvořily "piškotový kobereček".

Na piškotky navrstvíme cca dvě lžíce krému, uhladíme a pokračujeme ve vrstvení do dvou třetin poháru. Poslední vrstvu je pro efekt dobré nastříkat trezírovacím sáčkem s ozdobnou špičkou.

Povrch poslední vrstvy krému posypeme směsí kakaa a granulovaného kakaového nápoje.

Ozdobíme ovocem či čokoládovým zdobením, pokud máme, nebo tabulkou hořké čokolády bez mléka. Necháme v lednici vychladit alespoň 1 hodinu.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru
První dort - bez vajec, mléka, ořechů a cukru

Korpus: Vše smíchat, byla to taková kašovitá hmota, pekla jsem v maxi muffinových formách na 200°C asi 15 minut. Po...

Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...