úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Rychlé bezlepkové tiramisu

Rychlé bezlepkové tiramisu

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Ostatní
Zákusky
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 1,5 sáčku bezlepkových piškotů (Extrudo nebo Kávoviny Pardubice)
cca 500 ml silné překapávané kávy + 1 velký panák kávového nebo pomerančového likéru, příp. Tuzemáku
250 ml smetany ke šlehání
250 g Mascarpone
200 g pomazánkového másla bez příchutě
2 kávové lžičky vanilkového extraktu
4 - 5 rovných polévkových lžic moučkového cukru nebo Agávového sirupu na proslazení hmoty (podle chuti)

pravý kakaový prášek na posypání (dle chuti) + kakaový granulovaný nápoj bez lepku a mléka typu Granko např. z Lidlu (granulát nemusí být)
Postup přípravy:

Uvaříme si překapávanou kávu (nebo rozpustnou) a přidáme alkohol. Pokud to bude i pro děti, dáme méně. Necháme zchladnout v porcelánové či skleněné misce.

Studenou smetanu vyšleháme do polotuha přidáme cukr (sirup) a vanilkový extrakt. Postupně přišleháme mascarpone a pomazánkové máslo, až se vytvoří kompaktní krém.

Postupně namáčíme v prstech piškoty - po jednom, a to pouze tak, aby piškotek "nasál kávu" a nestačil se úplně rozpadnout. Do kelímků poklademe první vrstvu namočených piškotků tak, aby se překrývaly a vytvořily "piškotový kobereček".

Na piškotky navrstvíme cca dvě lžíce krému, uhladíme a pokračujeme ve vrstvení do dvou třetin poháru. Poslední vrstvu je pro efekt dobré nastříkat trezírovacím sáčkem s ozdobnou špičkou.

Povrch poslední vrstvy krému posypeme směsí kakaa a granulovaného kakaového nápoje.

Ozdobíme ovocem či čokoládovým zdobením, pokud máme, nebo tabulkou hořké čokolády bez mléka. Necháme v lednici vychladit alespoň 1 hodinu.

Autorka: Radka Vrzalová http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...