úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Šunkové bramborové krekry bez lepku

Šunkové bramborové krekry bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 3 h
Zařazení: Slané tyčinky, preclíky
Hodnocení:
Hodnotilo 8 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 200 g bezlepkové mouky (vyzkoušeno z Schar Mehl, Jizerka, Schaer Mix-it)
200 g vařených moučnatých brambor (varný typ B či C)
200 g másla nebo Hery, Stelly
100 g šunkového bezlepkového salámu
sůl

na potření rozšlehané vejce
50 g strouhaného sýra na posypání (Gouda či Cihla)
Postup přípravy:

Z předem uvařených, oloupaných a najemno nastrouhaných brambor, mouky, soli, rozehřátého tuku a najemno nastrouhaného šunkového bezlepkového salámu vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne odpočinou v lednici.

Po vyndání z lednice těsto necháme odležet při pokojové teplotě. Zapneme troubu na 180 °C. Těsto rozválíme plát cca 0,5 cm silný. Vykrajujeme tvary (kolečka, čtverce), které klademe na pečícím papírem vyložený plech. Formičku je třeba vždy "omoučit", aby se těsto nelepilo. Tvary potřeme šlehaným vejcem a posypeme strouhaným sýrem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dozlatova cca 20 minut.

Autor: Vařečka

REKLAMA

Komentáře k receptu
katulata

30. 12. 2013
13:40

Mňam to musí být dobrota!

Reagovat

Nahlásit nevhodný příspěvek

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte