úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Sýrová pečená brambora s domácí tatarskou omáčkou

Sýrová pečená brambora s domácí tatarskou omáčkou

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 20 min
Zařazení: S masem
Hodnocení:
Ohodnoťte jako první
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: velké brambory uvařené vcelku se slupkou
kvalitní prosciutto (pršut)
kvalitní sýr - parmazán nebo podobný (např. Gran Moravia)
majonéza
nakládané okurky
cibule
sladká paprika
česnek
Postup přípravy:

Brambory: Uvařené brambory nakrojíme do poloviny na drobné plátky (vznikne ježek, opatrně ať nedokrojíme až do konce). Do plátku vložíme prosciutto, opepříme a zasypeme sýrem. Dáme pod gril, nebo jinak zapečeme do křupava.

Tip: K uvaření velkých brambor vcelku se slupkou doporučuji použít tlakový hrnec :).

Tatarská omáčka: Nastrouháme nakládané okurky, cibuli a česnek, vmícháme do majonézy a dochutíme paprikou. Milovníci ostrého mohou přidat trochu mletého chilli.

Autor: ZuzanaF

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte