úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Tvarohová bezlepková bábovka

Tvarohová bezlepková bábovka

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Bábovky
Hodnocení:
Hodnotili 3 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 250 g nízkotučného tvarohu (já měla polotučný)
200 ml polotučného mléka
180 g třtinového cukru (nebo jiného sladidla, dle chuti a zvyku)
170 g rýžové mouky polohrubé
3 vejce
100 ml oleje
80 g pohankové mouky polohrubé (poměr si můžete upravit dle sebe)
bezlepkový prášek do pečiva
šťáva z půlky citronu
kakao

olej
kokos na vysypání
Postup přípravy:

Vyšleháme žloutky s cukrem a tvarohem. Vznikne nám takové pěkné zlaté "blátíčko". Přidáme vlažné mléko a olej, pěkně promícháme. Dále přidáme mouku, do které zamícháme kypřící prášek. Nakonec vymačkáme šťávu z půlky citronu. Dodá to bábovce ještě lepší chuť. Zvlášť si vyšleháme bílky, chce to opravdu do tuha, těsto je pak krásně nadýchané.

Bílky postupně přidáváme do těsta. Lepší je po malých kouscích a ne míchat, spíš jen tak lehce nadzvedávat. Vymažeme formičku olejem a vysypeme kokosem, je to bezlepkové a mnohem chutnější než mouka nebo strouhanka.

Půlku těsta vlijeme do formy, do druhé půlky vsypeme kakao dle chuti, já dala dvě lžičky. Nakonec vlijeme i druhou polovinu těsta do formy a dáme péct do předem vyhřáté trouby.

Pečeme na 160 stupňů asi 45 minut. Že je hotová poznáme tak, že do bábovky píchneme špejlí a když na ní už nezůstane žádné těsto, je nejvyšší čas ji vyndat. 

Upozornění: Těsto je docela řidké a "roste" pomalu, tak se nelekejte jako já, nakonec dopadla výborně a chutnala i lidem, kteří nejsou zvyklý na specifickou chuť pohanky a jiných :)

Autor: Bastera

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte