úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Velikonoční muffiny bez lepku

Velikonoční muffiny bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy:
Zařazení: Muffiny
Velikonoční recepty
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: Těsto:
3 velká vejce
150 g Doves Farm červený rámeček
100 ml řepkového oleje
60 - 80 ml agávového sirupu
50 g kokosová mouka Adveni medical
3 vrchovaté polévkové lžíce bílého jogurtu
3 rovné kávové lžičky vinného kamene
1 polévková lžíce nastrouhané kůry z BIO citronu
dřeň z 1 lusku pravé vanilky
špetka jedlé sody

Krém:
1 kostka povoleného másla
4 x kostička Gervais (Žervé) 62,5 g
2 - 3 polévkové lžíce cukru moučka

gelové barvy např. Wilton
plech nebo košíčky na muffiny
mandlový marcipán
čokoládová vajíčka
Postup přípravy:

Suroviny si vyndáme alespoň jednu hodinu před zpracováním, aby měly stejnou teplotu.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech na muffiny vyplníme papírovými košíčky. V míse vymixujeme celá vajíčka s agávovým sirupem do světlé pěny. Za stálého šlehání přilijeme olej a jogurt a přidáme citrónovou kůru.

Ve vedlejší misce si smícháme mouky, vinný kámen a sodu. Sypkou směs přidáme k vaječné směsi a opatrně promícháme, nejlépe silikonovou stěrkou, až se vše spojí v hladké těsto. Lžící plníme košíčky - cca 16 ks.

Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut nebo až je špelje po vytažení z muffinu čistá.

Máslo povolené na pokojvou teplotu vyšleháme s cukrem a žervé do hladkého krému, přibarvíme gelovou barvou a pořádně vyšleháme, aby se krém obarvil jednotně a v celém objemu.

Muffiny necháme vychladnout na mřížce a zdobíme obarveným krémem a marcipánovými zvířátky či čokoládovými vajíčky.

Autorka: Radka Vrzalová: http://www.proalergiky.cz/profil/45862

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte