úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Zapečené ovoce v řeckém jogurtu

Zapečené ovoce v řeckém jogurtu

Vložte svůj recept

Náročnost: jednoduchý
Čas přípravy: 1 h
Zařazení: Dezerty
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 500 g jogurtu řeckého typu
300 g drobného ovoce (menší jahody, maliny, borůvky, ostružiny, rybíz) - může být i mražené
4 celá vejce
80 g tekutého medu
2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu (Gustin Dr. Oetker)
1 kávová lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr
moučkový cukr na posypání
Postup přípravy:

Trochu sladké inspirace nejen na horké dny.

Troubu vyhřejeme na 160 stupňů. Jogurt, med, vejce, vanilkový extrakt a škrob vymícháme v robotu nebo mixérem do hladkého krému.

Část krému nalijeme do dortové formy o průměru cca 20 cm. Můžeme použít i malé zapékací keramické mističky (každý má pak svůj vlastní dezert). Krém posypeme asi polovičním množství ovoc,e na které dolijeme druhou polovinu krému.

Povrch krému opět posypeme zbývajícím ovocem. Formu vložíme do trouby. Pečeme cca 40 minut. Podáváme teplé i studené, posypané moučkovým cukrem dle chuti.

Tip: Pokud vlastníte flambovací pistoli, můžete místo moučkového cukru použít třtinový nebo krupicový cukr a povrch dezertu krátce zahřát pistolí, až se cukr roztaví na karamel tak, jako jsem to udělala já (viz. foto).

Autor: Vařečka

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte
 
Recepty
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny
Dort s pudinkovým krémem a piškotem z cizrnové pěny

Připravíme krém: pudink rozmíchat v mléce a za míchání uvaříme. Pak přidáme olej, sladidlo, tahini a řádně promícháme. Po...

Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)
Dýňové noky (bez lepku, mléka, vajec, brambor,...)

Dýni uvaříme do měkka, po vychladnutí z ní vymačkáme přebytečnou vodu a vidličkou/šťouchadlem na brambory rozšťoucháme na...

Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky
Bezlepkové muffiny z teffové a rýžové mouky

Množství surovin je na 7-8 muffin. Chia semínka zalijeme vodou a necháme nabobtnat. Mezitím smícháme vše ostatní, nakonec...

Všechny recepty

Související články
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec
Štědrý den: Postní oběd bez lepku, mléka, vajec

Zvu vás na štědrodenní oběd. Samozřejmě v úpravě pro alergiky a bezlepkáře.

Pečeme na Vánoce… bez mléka
Pečeme na Vánoce… bez mléka

Sladkými symboly Vánoc jsou pro většinu z nás cukroví, vánočka, perníčky či vánoční...

Vánoční pečení bezlepkově
Vánoční pečení bezlepkově

Jaký byl začátek vašeho bezlepkového pečení? Také jste si napoprvé řekli, že prostě...

Nejen o vánočním cukroví pro alergiky
Nejen o vánočním cukroví pro alergiky

První předvánoční, tzv. železná, neděle je za námi. Domovy nám rozzářilo světlo z...

Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky
Jídlonosič aneb v čem nosit jídlo pro alergika do školy a školky

Řada z nás má doma potomka s alergií či intolerancí potravin. Nejčastějšími...