Infolinka 541 212 450

Zapečené ovoce v řeckém jogurtu

INGREDIENCE

500 g jogurtu řeckého typu 300 g drobného ovoce (menší jahody, maliny, borůvky, ostružiny, rybíz) - může být i mražené 4 celá vejce 80 g tekutého medu 2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu (Gustin Dr. Oetker) 1 kávová lžička vanilkového extraktu nebo 1 vanilkový cukr moučkový cukr na posypání



POSTUP

Trochu sladké inspirace nejen na horké dny.

Troubu vyhřejeme na 160 stupňů. Jogurt, med, vejce, vanilkový extrakt a škrob vymícháme v robotu nebo mixérem do hladkého krému.

Část krému nalijeme do dortové formy o průměru cca 20 cm. Můžeme použít i malé zapékací keramické mističky (každý má pak svůj vlastní dezert). Krém posypeme asi polovičním množství ovoc,e na které dolijeme druhou polovinu krému.

Povrch krému opět posypeme zbývajícím ovocem. Formu vložíme do trouby. Pečeme cca 40 minut. Podáváme teplé i studené, posypané moučkovým cukrem dle chuti.

Tip: Pokud vlastníte flambovací pistoli, můžete místo moučkového cukru použít třtinový nebo krupicový cukr a povrch dezertu krátce zahřát pistolí, až se cukr roztaví na karamel tak, jako jsem to udělala já (viz. foto).

Náročnost

jednoduchy

Čas přípravy

1 h 0 min

Hodnocení

4.8x
(Hodnotilo 5 lidí)

Kategorie