Infolinka 541 212 450

Bezlepková vánočka

INGREDIENCE

500 g Jizerky 350 ml mléka 150 g cukru moučka 100 g másla 2 vejce 1 kostka droždí (42 g) špetka soli citrónová kůra dle chuti kandované ovoce, ořechy, rozinky, mandle



POSTUP

V trošce vlažného mléka rozpustíme cukr a rozdrobíme droždí. Necháme na teplém místě kynout - cca 15 min.

V míse smícháme ostatní suroviny a přidáme kvásek. Důkladně promícháme a vypracujeme vláčné těsto. Necháme v teple kynout.

Těsto po vykynutí rozdělíme na 9 stejných dílů. Vyválíme válečky a upleteme jeden pletenec ze 4 pramenů, druhý ze 3 pramenů a poslední ze 2. Díly spojíme, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.

Vánočku na několika místech zpevníme špejlí a dáme na teplé místo kynout asi 30 min.

Pak pečeme nejprve při 180 st. asi 10 minut a pak teplotu snížíme na 160 st. a dopečeme asi 35 - 40 min.

 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

3.3x
(Hodnotilo 12 lidí)

Kategorie