Infolinka 541 212 450

Bezlepkové vrcholky nad vanilkovým nebem

INGREDIENCE

Těsto: 1 hrnek hladké pohankové mouky 1 hrnek bezlepkové mouky Schär (univerzální) 1 hrnek vlažné vody 3/4 hrnku cukru 1/2 hrnku oleje 1 celé vajíčko + bílek, který nám zbyde (dozvíte se později) 3 lžičky kakaa 1 prášek do pečiva (bezlepkový) Tvarohová náplň: 2 měkké tvarohy (v papíře, ne ve vaničce) 400 ml mléka 1 žloutek 1 vanilkový cukr 1 vanilkový pudink



POSTUP

Všechny suroviny (kromě bílků, z nich si připravíme sníh) na těsto smícháme - vznikne jemná hmota, do které pak jemně vmícháme ušlehané bílky. Vlijeme do formy vyložené pečícím papírem.

Tvarohovou náplň vyrobíme tak, že si uvaříme pudink, který smícháme s vanilkovým cukrem a necháme ho za občasného míchání vychladnout. Pak do něj vmícháme žloutek a tvarohy a pořádně zpracujeme, ať je náplň co nejjemnější (nejlépe mixérem). Tvarohovou náplň si dáme do pevnějšího sáčku, kterému ustřihneme roh a touto pomůckou vytvoříme na buchtě mřížku (než to strčíte do trouby, bude to vypadat pofidérně :-D).

Pečeme ve středně vyhřáté troubě do doby, než začne zlátnout tvaroh. 

Musím říci, že to tak šíleně vonělo, že jsem musela ochutnat ještě za tepla a je boží! Tak přeji dobrou a zdravou chuť :-)


Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 45 min

Hodnocení

4.7x
(Hodnotilo 1014 lidí)

Kategorie