Infolinka 541 212 450

Čokoládový dort s ovocem

INGREDIENCE

Korpus: 250 g Jizerky 250 g cukru krupice 5 vajec 50 g mletých vlašských ořechů (lze nahradit Jizerkou) 10 lžic horké vody 1 vanilkový cukr špetka sušené citronové kůry špetka soli Tvarohový krém: 400 ml smetany na šlehání 250 g tvarohu cukr moučka podle chuti (3 polévkové lžíce) šťáva z kompotu želatina Čokoládový krém: 250 ml smetany na šlehání 200 g másla 150 g 70% čokolády pikantní zavařenina ostružiny ovocný kompot nastrouhaná čokoláda



POSTUP

Do kastrůlku nastrouháme čokoládu, přilijeme smetanu a přisypeme cukr. Za stálého míchání přivedeme k varu. Čokoláda se musí rozpustit. Dáme do ledničky vychladit.

Pustíme se do korpusu. Oddělíme bílky od žloutků, přidáme k nim špetku soli a ušleháme. V jiné míse ušleháme žloutky s cukrem. Při šlehání přidáváme po lžících horkou vodu. Vmícháme mouku, ořechy, citronovou kůru, vanilkový cukr a nakonec sníh z bílků. Pečeme cca 60 minut při 180 °C. Korpus necháme vychladit. Po vychlazení jej rozdělíme na tři části, které v řezu namažeme slabou vrstvou marmelády.

Máslo vyndáme z ledničky, aby získalo pokojovou teplotu. Šlehačka s rozpuštěnou čokoládou nám v lednici mezitím ztuhla. Přendáme ji do vyšší mísy a šleháme. Jakmile je ušlehaná, postupně zašleháváme i změklé máslo. Částí tohoto krému namažene spodní díl korpusu a přiklopíme střední částí korpusu. Dáme ztuhnout do ledničky.

Teď si připravíme tvarohový krém. Ušleháme tvaroh, smetanu a cukr. Želatinu připravíme podle návodu, jen vodu nahradíme ovocnou šťávou a všleháme do tvarohu. Střední a vrchní část korpusu potřeme vrstvou krému. Na střední část dáme kompotované ovoce, mírně vtlačíme do krému a zakryjeme namazanou stranou vrchním dílem korpusu. Celý dort pomažeme slabou vrstvou tvarohového krému, který posypeme čokoládou a dozdobíme zbylými krémy a ostružinami. Dobrou chuť!

 

Náročnost

stredne narocny

Čas přípravy

0 h 0 min

Hodnocení

4.1x
(Hodnotilo 10 lidí)

Kategorie