úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Bezlepková špenátová roláda

Bezlepková špenátová roláda

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h
Zařazení: Slané záviny, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 1 balení špenátu
4 vejce
sůl
pepř
česnek
muškátový oříšek
bezlepková mouka na zahuštění smíchaná se špetkou prášku do pečiva (roláda by se měla povést i bez těchto ingrediencí, ale jejich přidání zajisté ničemu neuškodí - já je raději použila)

náplň:
1 tvaroh
1 zakysaná smetana
100 g strouhaného sýra
česnek
sůl
Postup přípravy:

Z rozmraženého špenátu vymačkáme co nejvíce vody, smícháme se žloutky, osolíme, opepříme, zastrouháme špetkou muškátového oříšku, přidáme prolisovaný česnek dle chuti a na závěr vmícháme sníh z bílků, příp. zahustíme moukou s práškem do pečiva.

Vzniklou směs rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 - 200 °C asi 15 až 20 minut.

Upečenou roládu ihned zavineme a necháme zchladnout.

Mezitím si připravíme náplň.

Vychladlou roládu rozbalíme, potřeme náplní, zabalíme zpět a necháme minimálně hodinu v ledničce ztuhnout.

Dobrou chuť;-).

 

 

 

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte