úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Pudinkoví šneci bez lepku

Pudinkoví šneci bez lepku

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy:
Zařazení: Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotili 4 lidé
Pro alergiky: Bez lepku
Ingredience: 500g Schar mix B
250 ml mléka
100 ml oleje
80 g cukru
1 vejce
1/2 čerstvého droždí

Náplň:
500 ml mléka
vanilkový pudink

Postup přípravy:

Těsto si připravíme v pekárně nebo klasickým způsobem. Pracujeme s těstěm nevykynutým, bude kynout až ve formě šneků.

Těsto si rozdělíme na 2 půlky, rozválíme jako na štrůdl, pomažeme vychladlým pudinkem (lze použít i pudink za studena O le) a zatočíme jako roládu. Nakrájíme na "šneky" cca 4 cm silné. Já dala do pekáčku vyloženého pečícím papírem, blíž k sobě, vznikne tzv. francouzsky koláč. Kdo chce mít šneky samostatné, musí dávat na plech dále od sebe. Stejně postupujeme i s druhou půlkou těsta.

Lze naplnit i jinou náplní např. jablka, tvaroh. Pomažeme rozšlehaným vajíčkem a necháme kynout 30 - 40 min.

Pečeme na 180 stupňů, 20 - 25 minut.

Na fotce je množství z poloviční dávky.

 

Autor: janinna

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte