úvod Proalergiky.cz > Vaření > Recepty > Velikonoční roláda bez mouky

Velikonoční roláda bez mouky

Vložte svůj recept

Náročnost: středně náročný
Čas přípravy: 2 h 30 min
Zařazení: Ostatní sladké pečení
Záviny, štrůdly, rolády
Hodnocení:
Hodnotilo 5 lidí
Pro alergiky: Bez ořechů
Bez lepku
Ingredience: 6 žloutků
6 bílků
2 šlehačky
100 g moučkového cukru
3 lžíce kakaa
2 vanilkové cukry
1 ztužovač šlehačky
ovoce na ozdobu
Postup přípravy:

Cukr se žloutky a vanilkovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme kakao, nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.

Připravíme si plech, který vyložíme pečícím papírem a na něj vlijeme a rozetřeme těsto.

Pečeme zprudka asi 10 minut.

Necháme trošku vychladnout.

Připravíme si šlehačku na naplnění a na ozdobu - do smetany ke šlehání přidáme ztužovač, druhý vanilkový cukr a ušleháme. Polovinou šlehačky naplníme roládu a zavineme. Necháme chvíli ztuhnout.

Poté roládu potřeme čokoládovou polevou a opět dáme do ledničky.

Před podáváním druhou částí šlehačky roládu nazdobíme. Můžeme použít i drobné ( i kompotované) ovoce - třešně, višně aj.

Autor: Peťa77

REKLAMA

Komentáře k receptu

Napište nám svůj názor

Přihlásit se. Proč?
*Jméno:
*E-mail: Nikde ho nezobrazujeme
*Obsah:
Obrázky:


Maximální velikost jednoho souboru je 2 MB.
Toto pole prosím nevyplňujte